Twitter винаги ще остане безплатен за „обикновените потребители, но за

...
Twitter винаги ще остане безплатен за „обикновените потребители, но за
Коментари Харесай

Илън Мъск обмисля въвеждането на такси за Twitter

Twitter постоянно ще остане безвъзмезден за „ елементарните консуматори ", само че за държавните и комерсиалните консуматори може да се наложи да заплащат „ леки такси ", с цел да останат в платформата на обществената медия, съобщи бъдещият притежател на компанията Илон Мъск в своя профил в мрежата във вторник.

Мъск, чиято оферта за закупуване на Twitter Inc. за 44 милиарда $ и свалянето на компанията от борсата, беше призната от борда на Twitter предходната седмица, показа на банкери концепцията за нови бизнес модели за услугата по време на диалозите предишния месец, с цел да обезпечи финансиране за договорката. Понастоящем обществената мрежа осъществя по-голямата част от приходите си от реклама, предава Bloomberg.

Наскоро компанията се опита да разшири активността си в други области, в това число абонаменти, макар че тази бизнес линия към момента е доста дребна. Ръководителите на Twitter обсъждаха разнообразни абонаментни артикули в продължение на години, преди през предишното лято компанията да показа своята месечна абонаментна услуга за 2,99 $, наречена Twitter Blue.

Но Twitter Blue е ориентирана към най-преданите консуматори на услугата, а не към бизнес или държавни сметки, макар че някои аспекти на услугата Twitter Blue - като опцията за издание на по-дълги видеоклипове - могат да се харесат най-вече на комерсиалните сметки. Twitter към този момент продава други артикули, предопределени за търговски консуматори, в това число достъп до Twitter API за компании, които се интересуват от маркетинг или разбор на марки.

Мъск е споделил на евентуални вложители, че може да върне Twitter на борсата три години след закупуването му, заяви Wall Street Journal по-рано във вторник, базирайки се на хора, осведомени с въпроса.

Мъск, основен изпълнителен шеф на Tesla Inc., беседва с вложители, като да вземем за пример компании за частни капитали, които биха могли да оказват помощ за понижаване на сумата от 21 милиарда $, която той възнамерява да вложи за финансирането на договорката. Останалата част от парите ще пристигна от заеми. Една от компаниите, които обмислят присъединяване, е Apollo Global Management Inc., заяви The Wall Street Journal.

Фирмите за частен капитал постоянно смъкват компании от борсата за да ги поправят отвън светлината на прожекторите и по-късно да ги създадат още веднъж обществени в границите на към пет години. Сигналът на Мъск, че възнамерява да направи нещо сходно, може да помогне да се уверят евентуалните вложители, че той ще работи бързо за възстановяване на бизнес интервенциите и рентабилността на Twitter.

Досега той не е разкрил доста детайлности за точните си проекти за компанията, като се изключи че желае тя да бъде по-малко цензурна в модерирането на наличието. В един миг той съобщи, че не го интересува дали ще завоюва пари от договорката. Мъск обаче има дълга история на неспазване на периодите и задачите си в компанията за електрически коли Tesla.

Въпреки че е най-богатият човек в света, събирането на средства за подписване на договорката не е по никакъв начин елементарно. След като съумя да го направи, предстоящата опозиция от страна на Twitter отслабна и двете страни бързо се съгласиха на договорка при първичната му офертна цена от 54,20 $ за акция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР