Twitter не е предоставил на ЕС пълен доклад за усилията

...
Twitter не е предоставил на ЕС пълен доклад за усилията
Коментари Харесай

ЕС разкритикува Twitter заради непълен доклад за дезинформацията


Twitter не е дал на Европейски Съюз цялостен отчет за напъните си в битката против онлайн дезинформацията и през днешния ден беше неодобрен от висши чиновници от блока, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата година компанията се причисли към доброволния Кодекс на практиките по отношение на дезинформацията на Европейски Съюз преди милиардерът Илон Мъск да купи обществената медийна платформа. Съгласно кодекса онлайн платформите, в това число Гугъл, TikTok и компанията майка на Instagram и Facebook - " Мета ", се съгласиха да се ангажират с ограничения за понижаване на дезинформацията. Миналия месец те подадоха първите си " базови " отчети, в които се разказва по какъв начин извършват обещанията си. Всички компании, включили се към доброволния кодекс, са подали цялостни отчети, като се изключи Twitter.

Съгласно кодекса за дезинформацията на Европейски Съюз в общоприетия отчет се включва информация за блокирани парични потоци към " лица, занимаващи се с дезинформация ", маркирани или отхвърлени политически реклами, образци за манипулативно държание, както и информация за въздействието на инспекции на обстоятелствата. В отчета на Twitter  " има дефицит на данни и няма информация за уговорките за подкрепяне на работата на общността на проверяващите обстоятелства ", съобщи Европейската комисия.

Twitter не отговори незабавно на питане за коментар. Пресслужбата на компанията беше закрита и нейният екип по връзките беше уволнен, откакто Мъск я купи предходната година, показва АП.

Източник: БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР