Twitter Inc деактивира видеоклип на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Twitter Inc деактивира видеоклип на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Туитър блокира видео на Тръмп за Джордж Флой заради авторски права

Twitter Inc деактивира видеоклип на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в памет на Джордж Флойд, базирайки се на недоволство за авторски права , оповестява " Ройтерс ".

В клипа, който съставлява сравнение на фотоси и видеоклипове на протестни маршове и случаи на принуждение в резултат на гибелта на Флойд, Тръмп приказва на назад във времето.

Twitter съобщи, че видеоклипът в профила на акцията на президента е обиден от политиката за авторското право .

" Ние отговаряме на годни тъжби за авторски права, изпратени ни от притежател на авторски права или техни упълномощени представители ", съобщи представител на Twitter.
 „ Туитър” поряза и Белия дом
„ Туитър ” поряза и Белия дом

Социалната мрежа приложи същата политика

Видео, качено в YouTube канала на Тръмп, бе туитвано от акцията му на 3 юни. Клипът, който към момента е в YouTube, събра над 60 000 гледания и 13 000 лайкове. Гугъл, които имат платформата за видео стрийминг не отговори незабавно на искане за коментар.

Платформата за обществени медии е под непоколебим надзор от страна на администрацията на Тръмп , защото тя ревизира в действителност туитове на Тръмп за голословни искания за машинация при гласоподаване по пощата. Компанията също по този начин омаркира туит на Тръмп за митингите в Минеаполис като " прославящ насилието ".

Тръмп даде обещание да вкара законодателство , което може да отслаби закон, който пази фирмите за обществени медии от отговорност за наличие, оповестено от техните консуматори.
 Twitter против Тръмп: Президентът заплашва свободата на словото и демократичните полезности
Twitter против Тръмп: Президентът заплашва свободата на словото и демократичните полезности

" Гардиън " предлага Twitter просто да " дръпне щепсела " на Тръмп и да го блокира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР