Твоята майка – твоята душа! Ако сте загубили майка си,

...
Твоята майка – твоята душа! Ако сте загубили майка си,
Коментари Харесай

Когато загубиш твоята майка, губиш частица от душата си

Твоята майка – твоята душа!

Ако сте изгубили майка си, знаете какъв брой е мъчително. Въпреки че с времето става малко по-лесно, чувството за липса в никакъв случай не отшумява.

Майките са най-силните хора в света. Те се грижат за нас, когато никой не се интересува, и постоянно идват на помощ, без значение какво ще се случи. Дори да вършим глупави неща, те остават близо и ни оказват помощ да преодолеем всички компликации.

Любовта на майката към наследник или щерка не може да се съпостави с нищо – тя продължава даже когато някой от тях почине.

Майката е първият човек с който поддържате връзка на този свят, тъй като прекарвате доста време първо в нея, а по-късно и с нея. Тя е твоята отбрана, твой последовател и най-преданата душа.

Майчинството е работа за цялостен живот. Колко пъти майката плаче безмълвно, притеснявайки се за децата си? Заради здравето, уроците, фамилните проблеми? Колко пъти се е молила за облекчение на твоето задължение?

Дори когато пораснем и имаме и изпитваме проблеми, майката продължава да се тревожи за нас. Мама ни обича от все сърце, като не желае нищо в подмяна. Смъртта на майка е доста тежка. Загубата на обичан, безценен, непосредствен човек – майка е страшна тъга.

След такава загуба може да минат години, преди душевните рани да зараснат.

Няма потребност да чакате всичко да стане както преди. Няма да стане, нищо няма да се върне. Преживяването на непоправими загуби ни трансформира, прави ни по-възрастни.

Други хора, с които се пробвате да говорите за загубата на майка, заобикалят диалога, тъй като те не знаят по какъв начин да се държат, не знаят какво да ви кажат в тази обстановка. Въпреки че в такава обстановка не може да има утешителни думи. Просто би трябвало да бъдеш изслушан, подсилен, да останеш с другари в близост в този миг.

Хората се опасяват, че с неуместните си думи ще влошат вашите прекарвания.

Най-малкото, вашата майка е желала да ви донесе тъга с нейната гибел. Помислете какво би ви споделила, в случай че види вашето страдалчество?

Вижте още: Загубата на родителите ви ще ви промени вечно

Спомнете си какво тя обичаше и искаше да вършиме дружно. Обичаните ни хора си потеглят, само че любовта им остава при нас. И постоянно след загубата им духовната и прочувствена връзка с тях става още по-силна. Започваме да мислим не „ какъв брой тъпо, че са оставили “, а „ каква благословия са били, когато са били живи и са били с нас “!

Но главното е да оценяваш твоята майка, до момента в който тя към момента е жива. Не чакайте да почине, с цел да оцените какво сте згубили. Обадете й се в този момент, кажете й какъв брой доста я обичате, помогнете й!

Никога няма да има различен човек, който да те обича повече от твоята майка.

Ценете родителите си, обичайте ги, до момента в който са живи!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР