Творчеството на впечатляващия художник Михалис Гарудис отново гостува у нас.

...
Творчеството на впечатляващия художник Михалис Гарудис отново гостува у нас.
Коментари Харесай

Представиха у нас изложба на художника Михалис Гарудис

Творчеството на впечатляващия художник Михалис Гарудис още веднъж гостува у нас.

Всяка картина на Михалис Гарудис е един свят, изпълнен със символика. Безкрайно хубав свят, който потапя в размишления. Движенията на четката, оставили безупречни следи върху платното, съчетани с колажи от същински камъчета, дървета и въжета, построяват неподражаемия жанр на художника.
Михалис Гарудис, художник: Много обичам тези с гвоздеите, тъй като работят доста мощно. Просто аз по този начин усещам. То пирон и да го видиш, и живо да го видиш, не нарисувано, същинско, то си е пирон. Все удари от всякъде и най-после остава една светлинка.
Светлинката, която постоянно таи в себе си една вяра. Онази вяра, която се крие даже в очите на останките от антични скулптури, неразделна част от всяка галерия на художника.
Михалис Гарудис, художник: Повече обичам, когато са на части, те наподобяват като един живот, човешки, който в действителност, до момента в който го изживее, то става напълно на части, както една антична антична статуя - глава, ръка, и най-после става и морски камичета.
Вдъхновение за Михалис Гарудис е магията на човешкия живот, а дългото му неявяване от Гърция дава отражение върху огромна част от неговото творчеството. Красотата на морето, антични претекстове от древността до през днешния ден и волността на пеперудите удивляват всеки, който ги види.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР