Творческият екип на арт школа Колорит“ - Плевен се завърна

...
Творческият екип на арт школа Колорит“ - Плевен се завърна
Коментари Харесай

Блестящо представяне на арт школа „Колорит“ на „ЕВОРА 2022“

Творческият екип на арт школа „ Колорит “ - Плевен се завърна като безспорен победител от присъединяване си в 23-та Международна среща на младежкото изкуство „ ЕВОРА 2022 “ в Португалия, която се проведеот 9-ти до 18-ти октомври 2022 година



На откриването на интернационалния конгрес на тържествена гала в Ритуалната зала на общината, кметът на град Евора връчи на ръководителя на школа „ Колорит “ Майя Ананиева най-високото отличие „ Гран При “ за сбирка, 8 Златни, 11 Сребърни медала и 27 Почетни награди от провелия се интернационален конкурс за рисунка „ Евора 2022 “.



Класирането в Топ 10 на света на състезанието в Португалия и присъждането на Голямата наградададе право на две деца от школата да вземат присъединяване онлайн в интернационалната младежка среща и пленер в града – музей Евора от 9 до 18 октомври.

Виктория Иванова – 18 година и Лилия Янкова – на 12 години показаха арт школа „ Колорит “, Плевен и България на влиятелния арт конгрес в Португалия. Те рисуваха под управлението на своя арт възпитател Майя Ананиева и се състезаваха за премиите на форума измежду участници от 10 страни от разнообразни континенти.



„ Всеки ден участниците имаха разнообразни креативен задания, свързани със забележителната архитектура на град Евора. Един от дните беше отдаден на Музея на Евора, където всеки млад художник трябваше да претвори определен от него музеен експонат. Щастлива съм, че моите ученички се оправиха ослепително с тази нова задача и впечатлиха всички. Последният ден от пленера беше отдаден на извънредно забавната задача „ Прозорците на Евора “, които са архитектурни шедьоври.



Един ден беше отдаден на опознаване на Португалия с пътешестване до забележителните Obidos, Nazare, Batalha и Fatima. Колекцията от произведения на всеки участник, основана в Евора, бе показана на професионално жури за оценка и ранглиста.



На тържествената гала по закриването и връчване на премиите,Виктория Иванова и Лилия Янкова се оказаха безспорни спечелили в двете възрастови категории, всяка получи Златен орден за изцяло показване, а Виктория Иванова получи и Специална премия за най-хубава творба за „ Прозорците на Евора “.



Международният Проект „ ЕВОРА “ в Португалия разшири своята стратегия и провежда към този момент 8 години и Международна галерия на професионални художници от целия свят. За мен като художник е огромна чест, че една от моите четири живописни произведения на тематика „ Следите на времето “ бе определена и отпечатана като афиш на Международната галерия „ ЕВОРА 2022 “, която беше тържествено открита в залите на Museu Nacional Frei Manuel do Cenaculo,Evora.



За мен като художник и арт възпитател това е най-невероятното, най-успешното и блестящо показване на интернационалния конгрес „ ЕВОРА “ в Португалия “, показа Майя Ананиева – началник на арт школа „ Колорит “ – Плевен.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР