Творческа лаборатория за млади хореографи ще се проведе от 15

...
Творческа лаборатория за млади хореографи ще се проведе от 15
Коментари Харесай

7 хореографи влизат в софийска творческа лаборатория през юни



Творческа лаборатория за млади хореографи ще се организира от 15 до 25 юни 2022 година в Регионалния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “.

Зад самодейността се включват и Столичната община, Асоциацията за развиване на София в партньорство с Международната организация и професионална мрежа за хореографи във Вашингтон (The International Choreographers’ Organization and Networking Services – Dance ICONS, Inc.).

Образователният план е с формата на семинар и ще изисква ежедневното присъединяване на хореографите от 10 до 17 ч.

Програмата ще съдържа лекции по доктрина на хореографията, хореографска лаборатория включваща импровизация, изпробване и комбинация на танца, и малко показване на движенческия материал, генериран всекидневно, с полемика и оферти за рационализиране на изразните средства.

 Целта е да се даде опция на всеки от хореографите да сътвори задоволително материал, който в следствие да се провежда в нови къси пробни произведения, които ще бъдат показани на сцена пред аудитория в последния ден преди закриването на креативната лаборатория.

Хореографите ще имат опция да поканят танцьори-изпълнители, които да вземат участие на доброволни начала в новосъздадените им произведения.

Проектът е наименуван „ ХЕЛИОС “ - абревиатура на Хореографска пробна лаборатория и новаторска просветителна сцена. Негов началник и водещ ще бъде Владимир Ангелов - хореограф, преподавател и основен шеф на Dance ICONS , Inc.

Проектът е субсидиран от Столична община посредством „ Лятна академия за мениджмънт в културата “ на Асоциация за развиване на София и включването ще е гратис за участниците, които ще бъдат избрани от 3-членно жури.

Кандидатите би трябвало да са до 41 години.
Регистрацията им към този момент тече на и ще продължи до 15 април 2022.

Одобрените 7 хореографи ще бъдат оповестени на 9 май 2022 година

Чуйте още за „ ХЕЛИОС “ в диалога на Яна Спиридонова с Малина Едрева - ръководител на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет.

По-смелите проекти включват интензивна обмяна на опит и показване на танцови спектакли във фестивален формат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР