твеждащ тръбопровод на амонячния цех в димитровградския завод за изкуствени

...
твеждащ тръбопровод на амонячния цех в димитровградския завод за изкуствени
Коментари Харесай

Пламна тръбопровод в химическия завод „Неохим“

твеждащ водопровод на амонячния завод в димитровградския цех за изкуствени торове се е спукал и запалил в четвъртък вечерта, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.  Сигналът за случая е бил подаден в 19,15 часа.На място са били изпратени две пожарни коли от  Димитровград, както и профилирания автомобил на заводската противопожарна защита. Ситуацията е била овладяна с понижаване на налягането на азота. Остатъчният азот е изгорен за към час.

Налягането е било свалено до две атмосфери, а факелният пламък е бил  към 50 сантиметра. Производството не е било прекратявано и не е имало риск от обгазяване на популацията. Екипите с огнеборци са били в подготвеност на място, само че не е било належащо да се намесят.

Веднага по-късно пукнатината с величина на човешки пръст е била заварена.

„ Химическият цех е народен стратегически обект. При повреда от завода са длъжни да уведомят общината и всички държавни институции. Това не се случва към този момент два пъти в границите на две години. Така сме лишени от опцията да защитим града, в случай че повредата не бъде овладяна и се разрасне “, сигнализира кметът на Димитровград Иво Димов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР