Твърдо ще противодействаме на дезинформацията. Това обеща премиера Бойко Борисов

...
Твърдо ще противодействаме на дезинформацията. Това обеща премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов за решенията на ЕС за борбата с COVID-19: 13-а точка не е добра, нека умниците да я коментират

Твърдо ще противодействаме на дезинформацията. Това даде обещание премиера Бойко Борисов по време на ексклузивен брифинг от Министерски съвет и благодари на българските медии.

"Като давате апокалипсиса по страни, за които въздишахме да отидем, излиза наяве какъв брой надеждни ограничения сме взели ", сподели той.

Борисов огласи решения, взети през вчерашния ден по време на видеосрещата на европейските водачи:

"Пета точка е да продължат да се поставят старания и да се обезпечат дейностите в поддръжка за обезпечаване на здравно съоръжение за целия Европейски съюз ", сподели той.

"В Шеста точка споделяме, че ще би трябвало да се направи обзор на запасите, производството и вноса на персонални защитни средства, апарати за вентилация и консумативи за проби ", сподели той.

"В подтекста на рекомендациите на СЗО наложително би трябвало да се усили потенциалът за осъществяване на проби ", сподели министър председателят.

Той съобщи, че ще се направи всичко допустимо, с цел да се окаже поддръжка за научните проучвания, с цел да се доближи до оптималния им капацитет в целия Европейски съюз.


"ЕК ще даде 140 млн. евро за 14 плана за ваксини ", сподели Борисов.

" 13 точка не е добра - поддържаме решителните дейности, подхванати от ЕЦБ, с цел да се обезпечат удобни условия за финансиранена всички страни от Еврозоната. Оставям умниците да разясняват това - тези, които не желаеха да влизаме в Еврозоната " , сподели той.

" В ранни зори ми се обади австрийският канцлер с голяма молба. Оказва се, че доста бързо се е популяризирала мълвата за нашите фабрики и дрехи. Буквално Себастиан ми сподели "Бойко, апелирам ти се, дай ми. Облеклата свършиха, нямаме за първа линия. " Това е Австрия - най-хубавото място за живот ", сподели Борисов.

" Взехме решение за закупуване на 1 млн. маски и 50 респиратора непосредствено. Тестовете, които все още сме поръчали са два типа - PSR - 600 000 бройки, вторите са бързи проби - 400 000 бройки ", сподели Борисов и призна, че Дончев към този момент е освободил пари от европейски фондове.

"След 4-6 или 8 седмици, когато докторите кажат, ще ни трябват по 10-20 000 теста на ден ", съобщи Борисов

Според него зелените коридори работят доста добре сега.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР