Твърдо против евентуалното въвеждане на задължение родителите да плащат ковид

...
Твърдо против евентуалното въвеждане на задължение родителите да плащат ковид
Коментари Харесай

Омбудсманът превантивно почна да настоява да няма платени от родители ковид тестове за училище

Твърдо срещу възможното въвеждане на обвързване родителите да заплащат коронавирус тестванията на децата си, с цел да могат да се върнат в учебно заведение - това сподели омбудсманът Диана Ковачева. Става въпрос за учениците от V до XII клас.

Повод за рекомендацията на омбудсмана са тъжби на родители и сигнали на шефове във връзка със декларираното желание на просветителния министър да издаде заповед, с която,, да могат да ги върнат присъствено още преди МОН да даде безплатните .
Денков: 5 възпитаници са позитивни за COVID-19, тествани са 37 832 (ВИДЕО)
37 832 възпитаници са били тествани за COVID-19. От тях има 5 позитивни проби - 2 в София и по една във Варна, Добрич и Пазарджик. Те са...

В сигналите си шефове от по-малки общини сигнализират, че нямат такива средства, даже като реорганизират бюджетите си, а в жалбите си родителите стачкуват против концепцията да заплащат от джоба си, каквато информация също се появи, като акцентират, че тази мярка е несправедлива.

Диана Ковачева е безапелационна, че е ангажимент на управляващите да обезпечат допустимо най-бързо връщането в клас на учениците, които желаят да учат присъствено, без да се натоварват финансово родителите или учебните заведения им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР