Tвърди се, че снимка на кола, очевидно натоварена с експлозиви,

...
Tвърди се, че снимка на кола, очевидно натоварена с експлозиви,
Коментари Харесай

ФОТОФАКТ закова Русия като извършител на взрива на ВЕЦ Каховка! Кола, натъпкана с експолозиви, е документирана

Tвърди се, че фотография на кола, явно натоварена с експлозиви, паркирана върху язовир Каховка в Украйна малко преди да бъде взривен, предлага спомагателни доказателства, че Русия стои зад случая.

Изображението, направено от украински дрон и предоставено на Associated Press, е направено на 28 май. Изглежда, че демонстрира бяла кола с отворен покрив, разкриващ огромни варели вътре, един от които наподобява е прикован към противопехотна мина върху капака. Кабел минава от варела към страната на реката, държана от съветските сили -!

Служител на връзките на украинските специфични елементи сподели пред Асошиейтед прес, че счита, че колата е била там, с цел да спре всяко украинско нахлуване към язовира и да усили планувана детонация, произхождаща от машинното поделение.

Повече от 11 000 души бяха евакуирани, откакто язовирът се срути на 6 юни, наводнявайки земите надолу по течението. В понеделник броят на починалите се усили до 52. Руските публични лица споделиха, че 35 души са починали в регионите на Херсон, които са били под техен надзор, до момента в който вътрешното министерство на Украйна сподели, че им е известно за 17 смъртни случая и 31 души, които са изчезнали.

Воюващите страни си размениха обвинявания кой е виновен за екологичната и човешката злополука. Украински чиновници настояват пред Асошиейтед прес, че съветските войски са сложили огнева позиция в язовира малко преди гърмежа.

Володимир Зеленски от дълго време твърди, че язовирът е миниран от Русия.

Владимир Путин сподели на военни блогъри на скорошна среща, че няма интерес да взриви язовира, който наводни територия, следена от Русия. Той призна, че офанзивните проекти на Украйна може да са били повлияни от наводнението на река Днепър, която украинските сили би трябвало да прекосят, с цел да получат достъп до частите на Херсон, следени от Москва.

Изображението на бялата кола, паркирана на върха на язовира, е единствено последното парче от пъзела, като специалистите поучават, че не може да се направи авторитетна оценка, до момента в който не бъде даден достъп на самостоятелни инженери.

Миналата седмица интернационалната юридическа компания за правата на индивида Global Rights Compliance, настояща в поддръжка на основния прокурор на Украйна, съобщи, че счита, че е " доста евентуално съветските сили съзнателно да са разрушили язовира " и че неотдавна признат съветски закон, който не разрешава следствието на произшествия в хидротехническата структури в окупираната от Русия Украйна предложиха безапелационни, въпреки и косвени доказателства за този случай.

Сеизмични сигнали от детонация на язовира са признати от датчици в 2.35 сутринта и 2.54 часа сутринта на 6 юни. Смята се, че размерът на детонацията отхвърля външна офанзива като причина.

Институтът за проучване на войната, американски мозъчен концерн, който следи съветските дейности в Украйна от началото на войната, твърди, че " салдото на доказателства, разсъждения и изразителност допуска, че руснаците съзнателно са развалили язовира ".

Украинската разследваща работа разгласява прихванат диалог, за който се твърди, че е сред съветски боец и някой различен, в който боецът споделя, че " нашите диверсионни групи са били там. Искаха да всят боязън с язовира. Не вървеше напълно по проект. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР