Твърде много се забави процедурата и с първия, сега и

...
Твърде много се забави процедурата и с първия, сега и
Коментари Харесай

Нинова: Връчването на втория мандат след Нова година е губене на време

Твърде доста се забави процедурата и с първия, в този момент и с втория мандат за сформиране на държавно управление. Това е изгубено политическо време, сподели в Кюстендил водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Смятаме, че до края на тази година трябваше да се връчи и вторият мандат и да излиза наяве ще има ли или не държавно управление ", разяснява Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни още, че персонално тя е оптимист за третия мандат. " Това, което виждам, е, че " Продължаваме Промяната " слагат условия, които не им подсигуряват болшинство, сподели Нинова. Тя означи, че третият мандат е последният вероятен, а страната се нуждае от непоклатимост и от държавно управление. " Ако е при нас - ще опитаме всичко допустимо. Ще свикаме националния съвет и ще решим с кого да беседваме ", добави водачът на социалистите. " Все отново всичко е доста динамично, ще забележим на кого президентът ще се спре ", добави Нинова.

Тя заяви, че в случай че президентът Румен Радев не наложи несъгласие на контракта за оръжията за Украйна, Българска социалистическа партия ще алармира Конституционния съд. " Президентът неведнъж е правил изказвания, че това би могло да ни вкара във война. Сега се оказва, че неговият длъжностен кабинет, министърът на защитата, е подписал този контракт. Ако президентът не наложи несъгласие, ние ще стартираме организация за Конституционен съд, тъй като това решение е противоконституционно ", съобщи Корнелия Нинова.

Тя посочи, че в контракта, който е подписан, е записано, че Министерският съвет може независимо, на закрито съвещание да трансформира листата на оръжията, които се дават, както и изискванията по контракта. " Международните контракти не могат да се трансформират от Министерския съвет, те би трябвало да минат през ратификация в Народното събрание, по Конституция. Това е тотално нарушаване на Конституцията ", уточни още Нинова и добави: " По-добре да го спрем в точния момент, тъй като представете си, че тръгне този контракт, а по-късно, след 2-3 месеца, Конституционният съд се произнесе, че той е противоконституционен. Надявам се Радев да прояви разсъдък, само че се колебая, че  президентът ще реагира ", сподели Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР