Тв журналистката Лора Крумова сподели скъпи спомени от работата си

...
Тв журналистката Лора Крумова сподели скъпи спомени от работата си
Коментари Харесай

Лора Крумова за Коритаров: Той беше недостижим интелект

Тв журналистката Лора Крумова показа скъпи мемоари от работата си с Георги Коритаров. 61-годишният публицист издъхна от ковид тази заран.

„ Друг като него няма, той имаше мащаб на мисълта и неосъществим разсъдък.

Златно време беше, когато бяхме в утринния блок “Здравей, България” на Нова тв, едно от най-хубавите в живота ми. Предаването беше композиция от неговия опит, разсъдък, мащаб, а аз бях момиче, което се изграждаше като водещ.

Коритаров не беше водещ, само че беше извънредно мощен в късите диалози. Умееше бързо да стигне до сърцевината на тематиката и да притисне гостуващите политици. Политиката беше неговият специалитет и евентуално по тази причина беше доста ухажван от политиците за препоръки. Когато стартира да приказва за съответно настоящо събитие, успяваше да стигне до зародиша му преди 20 години и с бързи преходи за 15 минути да ти опише същността му, това, което би трябвало да знаеш.

Като екип ни събра Валя Гиздарска и ни спои. Това, което внесе естетика сред двама ни, беше възприятието за комизъм и разликата в поколенията. Карали сме се и в ефир, само че партньорството ни се оказа симпатично за феновете, а разногласията ни продължаваха досега, в който се разсмеем. Той имаше фантастично възприятие за комизъм.

Обичаше да ме изпитва в ефир. Веднъж ме попита: “Кой е маршал Петен?”. А аз му отговорих: “Кой е вокалистът на “Ю Ту”?”

Винаги, когато съм оставала без работа, Коритаров ми се обаждаше, с цел да ми предложи място, споделя още Лора Крумова, написа „ 24 часа “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР