Турция започна операция Киран-6“ срещу терористи в източните части на

...
Турция започна операция Киран-6“ срещу терористи в източните части на
Коментари Харесай

Анкара започна нова антитерористична операция в Източна Турция

Турция стартира интервенция „ Киран-6 “ против терористи в източните елементи на страната. Това предава държавната Anadolu Agency, като се базира на известие на Министерството на вътрешните работи.
Операцията се организира на територията на провинциите Ван, Хаккяри, Шърнак. Общо 2360 служители на реда, жандармерия и охранители са се включили към интервенцията.
На 17 август 2019 година Турция стартира интервенцията „ Киран “ против терористи от „ Работническа партия на Кюрдистан “ (ПКК) в регионите на Ван, Хаккяри и Шърнак, последвана от интервенция „ Киран-2 “ на 27 август в провинциите Мардин, Шърман и Батман, напомня още организация " Фокус ".
Третата фаза от интервенцията стартира на 21 септември против терористи в регионите на Бебстлер-Дерелер и Херекол в провинциите Шърнак и Сиирт. На 24 септември Турция стартира интервенция „ Киран-4 “ в източните провинциите Кар, Агръ и Ъгдър. „ Киран-5 “ започва в източните провинции Диарбекир, Бингьол и Муш на 8 ноември.
В своята 30-годишна терористична акция против Турция ПКК, която е оповестена за терористична организация от Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз, е предизвикала гибелта на 40 000 души, в това число дами и деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР