Турция вече е купила руските ракетни системи С-400 и сделката

...
Турция вече е купила руските ракетни системи С-400 и сделката
Коментари Харесай

Ердоган: Турция вече купи руските С-400, сделката е приключена

Турция към този момент е купила съветските ракетни системи С-400 и договорката е завършена. Това още веднъж акцентира турският президент Реджеп Ердоган в тирада пред парламентарната група на Партията на справедливостта и развиването.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган акцентира също, че Русия е предложила на Турция преференциална цена и опцията на взаимно произвеждане, за което Анкара настояваше. В изявлението си през вчерашния ден вечерта турският водач съобщи:

" Първо, Турция, забележете какво споделям, не ще закупи, а към този момент закупи отбранителните системи С-400. Въпросът е завършен. Да се надяваме, другия месец системите ще бъдат предадени на страната ни. Това не са нападателни, а отбранителни системи. Поискахме ли такива системи от Америка? Поискахме. Дадоха ли ни? Не, Конгресът не утвърди. Това стартира от мандата на господин Обама насам ".

Турският държавен глава беше безапелационен във връзка американските закани, че Анкара ще бъде отстранена от програмата за самолетите Ф-35, че Турция е освен покупател, само че също по този начин и взаимен производител на съставни елементи за бойните машини. До момента Турция е заплатила към 1 милиарда $ за американските самолети от последно потомство.

Реджеп Ердоган още веднъж упрекна Съединените щати, че са доставили 10 000 ТИР-а с оръжие и муниции на кюрдските сили в Сирия, които той дефинира като терористи. Турският водач предизвести за следващ път, че страната му няма да разреши предприемане на стъпки в Източното Средиземноморие, които накърняват нейните или ползите на кипърските турци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР