Турция възнамерява да открие посолство е Източен Йерусалим. Това заяви

...
Турция възнамерява да открие посолство е Източен Йерусалим. Това заяви
Коментари Харесай

Турция ще открие посолство в Източен Йерусалим, отсече Ердоган

Турция има намерение да открие посолство е Източен Йерусалим. Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган по-рано през днешния ден.

Отговорът на Ердоган идва няколко дни след срещата на върха на водачите на мюсюлманските страни в Истанбул, на която Източен Йерусалим беше приет за столица на Палестина.

" По Божията воля, наближава денят, в който публично и с Божието позволение ще отворим нашето посолство там ", сподели Ердоган.

Президентът на Турция още веднъж гневно подлага на критика решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

В петък, 15 декември, Ердоган съобщи, че Турция започва начинания в Организация на обединените нации за анулация на решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Припомняме, през днешния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации преглежда проекторезолюция, в която се акцентира, че всяка смяна на статута на Йерусалим няма да има юридически резултат и би трябвало да бъде анулирана. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР