Турция въведе улеснения за чужденците да станат турски граждани чрез

...
Турция въведе улеснения за чужденците да станат турски граждани чрез
Коментари Харесай

Турция въведе улеснения за придобиване на турско гражданство

Турция вкара удобства за чужденците да станат турски жители посредством редуциране на финансовите и капиталовите критерии, нужни за поданството, гласи указ на президента Реджеп Тайип Ердоган.
Сега задграничните жители би трябвало да имат депозити от единствено 500 000 $ в турските банки, спрямо ситуацията преди - 3 млн. $, до момента в който вложенията в главен капитал бяха понижени от 2 млн. до 500 000 $, се споделя в постановлението, оповестено в Държавен вестник.
Междувременно, хората могат да получат поданство, в случай че наемат 50 души, за разлика от преди, когато цифрата на чиновниците беше 100. Тези чужденци, които имат благосъстоятелност на стойност 250 000 $, могат да станат турски жители. Преди трябваше да имат парцел, оценен минимум на 1 млн. $, напомня БГНЕС.
Постановлението е най-новата стъпка, направена от Ердоган в опит да бъде укрепена разтърсената турска лира и стопанската система, която се забави през второто тримесечие.
Миналата седмица президентът заповяда да не се позволяват контракти за продажба, наемане и лизинг на парцели в или индексирани в задгранична валута.
Турската валута падна фрапантно по отношение на щатския $ през август след една от най-сериозните разправии сред Анкара и Вашингтон за задържането на американски свещеник. Лирата загуби близо една четвърт от цената си по отношение на зелената валута.
Сред вложителите има безпокойствие от вътрешната икономическа политика и твърдото опълчване на Ердоган против увеличението на лихвените проценти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР