Турция ще продължи да действа самостоятелно, ако създаването на зона

...
Турция ще продължи да действа самостоятелно, ако създаването на зона
Коментари Харесай

Eрдоган с нови предупреждения към САЩ относно зоната за сигурност в Сирия

Турция ще продължи да работи независимо, в случай че основаването на зона за сигурност в северната част на Сирия не стартира до края на септември. Това увери президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, оповестява вестник Hürriyet, представен от организация " Фокус ".
„ Ако де факто образуването на зона за сигурност източно от Ефрат с турски бойци не бъде стартирано до края на септември, Турция няма различен избор, с изключение на да се захване независимо ", съобщи Ердоган в източната провинция Малатия.
Той разкри, че Турция и Съединени американски щати разискват основаването на зоната в Северна Сирия, само че с всяка подхваната стъпка се вижда, че това, което Турция желае, не съответствува с това, което е в мозъка на американците. Турският президент бе безапелационен, че зоната за сигурност не може да бъде основана единствено с „ три-четири полета на хеликоптери на ден, 5-10 патрула или няколкостотин бойци в региона “. Съгласно думите му, би трябвало да се подсигурява сигурността в целия район, тъй че да бъде допустимо завръщането на един милион сирийски бежанци.
„ Искаме да създадем зона, чиста от „ Ислямска страна “, „ Работническата партия на Кюрдистан “ и нейните клонове. Само по този метод можем да подсигуряваме, че нашите сирийски братя и сестри, живеещи в страната ни, в Европа или другаде, могат да се върнат в домовете си да живеят в мир и сигурност “, изясни президентът.
Той също по този начин акцентира, че Турция поставя интензивни старания в съдействие с Русия и Иран, с цел да предотврати „ новите кланета " на сирийския режим в северозападната провинция Идлиб.
Припомняме, че на 7 август турски и американски военни чиновници се съгласиха да основат зона за сигурност в Северна Сирия и да открият така наречен кротичък кулоар, с цел да улеснят придвижването на разселените сирийци, които желаят да се върнат вкъщи. Те също се съгласиха да основат център за взаимни интервенции.
Споразумението предвиждаше също по този начин установяването на нужните ограничения за сигурност за справяне с проблемите на сигурността на Турция, в това число изчистване на зоната на терористичната формация YPG/PKK.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР