Турция ще приобщи чуждестранни компании към сондажите в Средиземно море,

...
Турция ще приобщи чуждестранни компании към сондажите в Средиземно море,
Коментари Харесай

Турция ще приобщи чужди компании към сондажите в Средиземно море

Турция ще приобщи задгранични компании към сондажите в Средиземно море, написа през днешния ден в. "Тюркие ".

Руският министър на енергетиката Александър Новак съобщи в петък в Анталия, че съветски компании може да сътрудничат на Турция в Източното Средиземноморие при положение на взаимноизгодни от комерсиална позиция планове. Оценявайки опциите за съдействие сред двете страни в Средиземно море, Новак подсети, че съветски компании към този момент имат сполучливи енергийни планове в този регион.

"Сътрудничеството в този тип начинания се оформя на първо място от икономическите ползи. Ако има планове, които от комерсиална позиция са преференциални за всички страни, тогава съветски компании може да вземат решения за съдействие с Турция в Източно Средиземно море ", сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

В момента Турция има край крайбрежията на Кипър два сондажни и един сеизмологичен транспортен съд. Анкара не признава границите на кипърската Изключителна икономическа зона, нито правото на интернационално приетото държавно управление на Република Кипър да упражнява суверенните права на страната.

Според турски вестници обаче тя се готви да издигне на по-високо равнище дейностите си, като притегли към тях и задгранични компании. На напред във времето в този подтекст и на фона на "сигналите за съдействие от Анкара и Москва " изпъква съветската енергийна компания Роснефт, написа "Тюркие ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР