Турция ще предприеме планираната военна операция в Сирия, след като

...
Турция ще предприеме планираната военна операция в Сирия, след като
Коментари Харесай

Ердоган обяви кога ще започне планираната военна операция в Сирия

Турция ще предприеме плануваната военна интервенция в Сирия, откакто бъдат приключени подготовките в региона на сирийската граница, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии.

Ердоган приказва нощес след съвещание на кабинета. Президентът уточни също, че антитерористичната интервенция в Ирак, подхваната през април, продължава сполучливо.

Турският президент предизвести предишния месец, че турските военни напълно скоро ще подхващат нова военна интервенция в Северна Сирия. Той разясни, че офанзивата ще е за елиминиране на терористичните закани, които произтичат от южната граница на страната.

От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите бяха ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК). Групировката ПКК, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, е приета за терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Бойците, свързани с незаконната организация, имат бази в Северен Ирак и са дейни в Сирия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР