Турция ще предприеме ответни стъпки, ако Съединените щати наложат санкции

...
Турция ще предприеме ответни стъпки, ако Съединените щати наложат санкции
Коментари Харесай

Турция заплаши с ответни стъпки при налагане на санкции от САЩ

Турция ще предприеме ответни стъпки, в случай че Съединените щати наложат наказания против страната във връзка със закупуването на съветските зенитно-ракетни системи С-400. Това съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу в телевизионно изявление. Той обаче добави, че желае продължение на партньорските връзки с Вашингтон в НАТО.

Докато не стартира произвеждане на лични бойни самолети, най-естествено право на Анкара е да потърси други страни, в случай че Съединените щати не ѝ доставят самолетите от пето потомство Ф-35, предизвести Чавушоглу. Миналата седмица съветски публични лица предложиха на Турция да закупи съветските самолети Су-35.

По думите на турския външен министър пред телевизия TGRT Haber американският президент Доналд Тръмп не желае да постанова наказания против Анкара.

Според Мевлют Чавушоглу сътрудниците в програмата за самолетите Ф-35, които се закупуват и съставни елементи от които се създават в разнообразни страни, не са съгласни с американското решение за премахване на Турция.

Руските комплекси С-400 ще бъдат задействани при започване на идната година, съобщи Чавушоглу и още веднъж акцентира, че те са отбранително оръжие.

Турският първи посланик предизвести за допустима нова турска военна интервенция в Сирия: "Ако не се сътвори зона за сигурност и терористите не бъдат прочистени оттова, в случай че оттова не престават заканите против Турция, ние ще стартираме военна интервенция ".

Днес в Анкара турски публични лица организират среща по въпроса с американската междуведомствена делегация, водена от Джеймс Джефри, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР