Турция ще предостави на Украйна около 36 милиона долара за

...
Турция ще предостави на Украйна около 36 милиона долара за
Коментари Харесай

Турция ще предостави на Украйна 36 млн. долара, за покупки на турска военна техника

Турция ще даде на Украйна към 36 милиона $ за покупка на турска военна техника и на артикули с двойна приложимост, съобщи организация ТАСС, като се базира на известие на украинското президентство.

Това планува подписаното през днешния ден съглашение за военно-финансово съдействие сред двете страни след визитата на турския президент Реджеп Ердоган в Киев и неговата среща с украйнския му сътрудник Володимир Зеленски.

Украинският министър на защитата Андрий Захороднюк от своя страна заяви във Facebook, че съдействието с Турция във военната област ще се разшири в пет посоки - взаимно произвеждане на високоточни противотанкови средства, ремонт и техническа поддръжка на хеликоптери, доставка на авиационни мотори, съдействие в противодействието против безпилотни авиационни комплекси и в областта на транспортната авиация и тренажорните комплекси.

" Тясното съдействие с турските сътрудници ще ни помогне да повишим равнището на сигурността на морската ни южна граница - в акваторията на Черно море. Същевременно ще ускори опциите за противовъздушна защита в границите на взаимно присъединяване в стратегиите на НАТО ", заяви Захороднюк.

ТАСС напомня, че през март 2019 година украинската войска купи от Турция безпилотни самолети Байрактар TB2, а през август Украйна и Турция сътвориха взаимно дружество за произвеждане на високоточно оръжие и аерокосмически технологии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР