Турция ще поставя като трета доза местната ваксина Турковак на

...
Турция ще поставя като трета доза местната ваксина Турковак на
Коментари Харесай

Турция: След две дози „Пфайзер” ще поставяме турската ваксина

Турция ще слага като трета доза локалната ваксина Турковак на хора, получили две дози ваксина на Пфайзер, заяви здравният министър Фахреттин Коджа, представен от " Хюриет дейли нюз ".

По думите на министъра това ще бъде първото проучване в международен мащаб, при което инактивна ваксина ще бъде поставяна след РНК-ваксина. То ще стартира в понеделник, 24 януари, в Анкарската градска болница, посочи министърът пред кореспонденти. Коджа уточни, че Етичната комисия е дала позволение за проучванията, при които ще се следи смяната на равнището на антителата.

Турция стартира да слага имунизацията Турковак, създадена в страната, в края на предишния месец. Преди това тя използваше имунизациите на Пфайзер и китайската компания Синовак. По-рано през януари турски учени оповестиха резултати от изследванията във фаза 3 на Турковак, които са посочили, че турската ваксина е също толкоз безвредна, колкото китайската, само че 50 % по-ефективна. До момента в Турция са сложени общо 140 милиона дози от имунизациите против COVID-19, като 62% от популацията е изцяло имунизирано против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР