Турция ще поиска от американските представители по време на преговорите

...
Турция ще поиска от американските представители по време на преговорите
Коментари Харесай

Турция ще поиска САЩ да й предадат военните си бази в Сирия

Турция ще изиска от американските представители по време на договарянията в Турция Съединени американски щати да й предадат военните си бази в Сирия или да ги унищожат, написа в. " Хюриет ", представен от Българска телеграфна агенция.

Агенция Ройтерс отбелязва, че това искане може да усложни в допълнение договарянията за изтеглянето на американските войски от Сирия.

Съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън беседва през днешния ден с Ибрахим Калън, представител на президента на Турция и заместник-председател на Съвета по сигурност и външна политика. Това става няколко дни, откакто Болтън сложи като изискване за изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия постигането на съглашение с Турция за отбрана на кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) - съдружник на Вашингтон в битката против " Ислямска страна ", само че считани от Анкара за терористична формация.

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще изтегли американските войски от Сирия, като разгласи сполучливия край на задачата им да разгромят " Ислямска страна ". Това решение шокира доста съдружници на Съединените щати и докара до оставката на американския министър на защитата Джеймс Матис.

" Дайте ги или ги унищожете ", гласи заглавието през днешния ден на в. " Хюриет ", който засяга 22 военни бази на Съединени американски щати в Сирия. Вестникът цитира неназовани източници, които са декларирали, че Турция няма да одобри Вашингтон да съобщи базите на СЗН.

Високопоставен турски представител съобщи пред Ройтерс предходната седмица, че Вашингтон би трябвало да позволи на Турция да употребява базите му в Сирия.

Предвид напрежението към тактиката на Тръмп за Сирия е незнайно дали Болтън ще се срещне в Анкара с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, отбелязва организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР