Турция ще подаде официално искане до Организацията на обединените нации

...
Турция ще подаде официално искане до Организацията на обединените нации
Коментари Харесай

Турция иска да я наричат Тюркие

Турция ще подаде публично искане до Организацията на обединените народи и други интернационалните организации за смяна на метода, по който се изписва името на страната на британски, заяви държавната Анадолска организация (АА) във вторник.

Позовавайки се на външния министър Мевлют Чавушоглу, AA съобщи, че държавното управление публично ще изиска потреблението на " Turkiye " вместо на британското " Turkey " във всички интернационалните конгреси.

" Заедно с нашата дирекция " Комуникации " успяхме да подготвим добра почва за това. Ние направихме допустимо Организация на обединените нации и други интернационалните организации, както и страните в света да схванат за тази смяна в потреблението на " Turkiye " ", сподели Чавушоглу, представен от АА.

Дава си образец с акция на " Турски авиолинии ", озаглавена " Здравей, Тюркие ", която, сподели той, е била забелязана от повече от 30 милиона души. Той добави, че продуктите също ще имат етикет " Произведено в Тюркие " вместо " Произведено в Турция ".

Опитът за ребрандиране на страната беше стартиран предходната година, като турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че новото име " съставлява и показва културата, цивилизацията и полезностите на турската нация по най-хубавия метод ", съгласно информация на Би Би Си от по-рано тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР