Турция ще осъществи своите собствени планове след две седмици, в

...
Турция ще осъществи своите собствени планове след две седмици, в
Коментари Харесай

Ердоган с много важна новина за ордите бежанци

Турция ще реализира своите лични проекти след две седмици, при положение, че договорката сред Вашингтон и Анкара за зоната за сигурност в Северна Сирия не докара до резултати, съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, представен от Anadolu Agency.

Изказването му пристигна по време на откриването на новата академична година в Анкара.

„ Два или три милиона сирийски бежанци в Турция и Европа могат да бъдат преселени назад в зоната за сигурност на изток от (река) Ефрат в Северна Сирия “, съобщи турският президент.

Той акцентира, че Анкара ще чака „ по-конкретна поддръжка “ от Европейските страни в Идлиб и зоната за сигурност, като съобщи, че „ Турция към този момент няма потребност от елементарни думи “.

„ Страната ни е приела невижданите 3,6 млн. бежанци. Тогава запада би трябвало да направи същото “, сподели Ердоган и добави, че Анкара не може да поеме отговорност за 4 млн. мигранти без да е обезпечен мирът в Идлиб.

По-рано Белия дом и Турция се споразумяха за основаването на Зона за сигурност в северната част на Сирия, където да организират взаимни патрули, както и да обезпечат „ кротичък кулоар “, посредством който бежанците да се върнат по родните си места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР