Турция ще обяви Израел за военнопрестъпник и ще го направи

...
Турция ще обяви Израел за военнопрестъпник и ще го направи
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще обяви Израел за военнопрестъпник. Ако Западът ви дължи нещо, ние не ви дължим нищо. В Газа се извършва истинско клане

Турция ще разгласи Израел за военнопрестъпник и ще го направи пред цялата интернационална общественост. Това съобщи турският водач Реджеп Тайип Ердоган на всеобщ протест в поддръжка на Палестина, който бе организиран в Истанбул на летище " Ататюрк ". По думите на турския президент на митинга в поддръжка на Палестина са взели участие към 1,5 млн. души, предаде ТАСС.

" Ще обявим Израел за военнопрестъпник, ще осведомяваме интернационалната общественост и към този момент работим по въпроса ", сподели той. " Колко още деца и дами би трябвало да умрат? Всяка страна има право на самоотбрана, само че къде е справедливостта? В Газа се прави същинско кръвопролитие. Хората в Газа желаят да ги избият с апетит, липса на вода и гориво ", акцентира турският президент.

Ердоган също по този начин назова Израел окупатор и формация, като означи, че палестинското придвижване Хамас не е терористична организация. " Къде бяха границите на Палестина, на Газа през 1947 година, къде са в този момент? Израел, вие сте окупатор, формация, а не страна. Турският народ знае това. Ако Западът ви дължи нещо, ние не ви изискуем нищо. Ето за какво сме толкоз спокойни по този въпрос. Когато споделих, че Хамас не е терористична организация, Израел беше смутен. Знаехме за реакцията, която щеше да последва, по тази причина декларирахме позицията си намерено и ясно ", сподели Ердоган.

В речта си пред Народното събрание на 25 октомври турският водач съобщи, че Анкара не счита радикалното придвижване Хамас за терористична организация, а за " освободителна група ". Това изказване на Ердоган провокира рецензии на Запад.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР