Турция ще даде приоритет на реформите, свързани с процеса по

...
Турция ще даде приоритет на реформите, свързани с процеса по
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция ще даде приоритет на реформите за членство в ЕС

Турция ще даде приоритет на промените, свързани с процеса по присъединение към Европейски Съюз, в идващия интервал и чака да види резултат от тези свои старания, в това число по въпроса за отпадане на визите. Това съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от организация Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На конференция Чавушоглу разгласи, че Турция ще работи за ускорение на политическите промени, като ще се концентрира върху правораздаването, свободите и главните права.

" Ние желаеме Европейски Съюз да отговори с реципрочност на нашите старания, включително по въпроса за либерализация на визовия режим за нашите жители. Ние не желаеме да се натъкнем на политически спънки ", съобщи турският външен министър, представен от в. " Миллиет ", оповестява ТАСС.

Турция стартира договаряния за участие в Европейски Съюз на 3 октомври 2005 година За да влезе в съюза, Турция би трябвало сполучливо да приключи договарянията с Европейската комисия по 35 преговорни глави, а по-късно страните членки би трябвало единомислещо да гласоподават за даване на участие, показва ТАСС.

На 6 юли 2017 година Европейският парламент одобри резолюция, която приканва Европейски Съюз и Европейската комисия да прекратят договарянията за участие на Турция, до момента в който турските управляващи не внесат промени в конституционната промяна. През април 2017 година бе извършен референдум по промени в турската конституция, вследствие на които президентските компетенции бяха увеличени значително, напомня организацията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР