Турция ще бъде принудена да извърши нова операция в Сирия,

...
Турция ще бъде принудена да извърши нова операция в Сирия,
Коментари Харесай

Турската армия заплаши, че ще влезе в своя съседна държава

Турция ще бъде принудена да извърши нова интервенция в Сирия, в случай че заканите за страната в граничните зони се усилят. Това съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от турските медии.

Заплахата за Турция стартира да се усилва в зоната на осъществената интервенция " Извор на мира " и на други места. Извършихме тези интервенции, с цел да отстраним опасността. Ако опасността обаче още веднъж се усили, наш дълг е да вземем ограничения срещу нея, сподели Чавушоглу.

Безпокойството ни е действително, сподели Чавушоглу. В понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще стартира скоро нова военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на 30-километрова зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия. От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите са били ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР