Турция. Сега: България е предала на Турция още 9 политически

...
Турция. Сега: България е предала на Турция още 9 политически
Коментари Харесай

България е предала на Турция още 9 политически бегълци; София преговаря за европари за третата линия на метрото

Турция.

" Сега ":

България е предала на Турция още 9 политически бегълци

Миналата есен Министерство на вътрешните работи съобщи седем турски жители, които желаеха леговище у нас. За случая се разбра от турските медии.

България продължава да играе по свирката на режима в Турция и да подценява политиката на Европейския съюз, който осъжда остро всеобщите гонения след опита за прелом на 15 юли 2016 година Страната ни все по този начин всеобщо отхвърля протекция на турци, поискали леговище по политически аргументи, демонстрира информация на Държавната организация за бежанците (ДАБ).

От началото на годината до края на август 12 жители на Турция са поискали протекция в България. Девет от тях са получили отвод за бежански или филантропичен статут, останалите трима явно са избягали от страната, тъй като производствата им са прекъснати. Според справката на организацията става дума единствено за мъже на възраст сред 18 и 64 година В справките за възложен бежански и филантропичен статут не попада нито един турчин. Ог организацията не дадоха отговор на въпросите на " Сега " с какви претекстове отхвърлят на южните ни съседи, само че от правосъдните решения в Софийския административен съд може да се добие визия защо става дума.

Метро.

" Монитор ":

София договаря за европари за третата линия на метрото

Столичната община води договаряния с Европейската капиталова банка за финансиране на третата линия на метрото. Това стана ясно след срещата на кмета на София Йорданка Фандъкова с президента на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер. София ще желае пари и за трета фаза на Завода за преправка на боклуци, с която ще бъде построена RDF гориво в " Топлофикация - София ". От Общината чакат и разрешението на Европейска инвестиционна банка с остатъка от средствата за закупуване на рейсове, който е в размер на 8.6 млн. лв., да бъде ориентиран за закупуване на нови 22 броя рейсове на природен газ.

" С финансовата поддръжка на банката в столицата през последните години са осъществени доста значими планове. Над 251 млн. евро са вложени при строителството на втората линия на метрото и разширението на първа " Младост - Цариградско шосе ", първа и втора фаза на Завода за преправка на битови боклуци, кръстовища на две равнища, капиталова стратегия за рехабилитация на улици и булеварди, доставка на нови рейсове за градския превоз ", означи Фандъкова.

НАТО.

" Дума ":

Борисов подготвен за война с Москва, в случай че НАТО каже

Бойко Борисов призна, че е подготвен да разгласи война на Русия, в случай че НАТО изиска това. В коментар за отчета за националната сигурност, в който Москва е оповестена за опасност, той се оправда, че това било позиция на НАТО, чийто член е България. В доктрината на НАТО главната опасност е Русия - това съм споделил, това написа в отчета, това го пишеше и предходната година, съобщи министър председателят.

Русия не е опасност, а стратегическа опция за европейска България, безапелационна е Корнелия Нинова. Тя даде образци с други страни членки на НАТО като Германия, Франция, Унгария и Гърция, чиито водачи дефинират Русия като сътрудник. Това са водачи, които знаят какво е народен интерес и по какъв начин се брани той, счита Нинова.

" Грипен ".

" 24 Часа ":

Депутат от ГЕРБ упрекна президента Радев, че е преговарял за " Грипен "

Президентът Румен Радев е лобирал за покупката на шведските изтребители " Грипен " още като зам.-командир на Военновъздушни сили. Това разгласи депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров в отговор на думите на президента, че в комисията за инспекция на покупката на нов военен аероплан лобистите са победили специалистите.

Тодоров е член на тази краткотрайна комисия. Тя откри, че е била сменена методиката за избор на нов изтребител без наложителното утвърждение на министър.

Тодоров сподели документи от 2014 година От кабинета на тогавашния министър председател са поискали от Радев, който с изключение на зам.-командир на Военновъздушни сили е бил и началник на екипа за избор на нов военен аероплан, опорни точки за диалог с изпълнителния шеф на СААБ Хакан Бушке.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР