Турция съобщи за повече от 43 300 положителни случаи на

...
Турция съобщи за повече от 43 300 положителни случаи на
Коментари Харесай

Турция регистрира още 43 300 заразени с коронавирус

Турция заяви за повече от 43 300 позитивни случаи на ковид към вторник, съобщи Анадолската организация. Общо 43 301 случая, в това число 2 703 симптоматични пациенти, са доказани в цялата страна, съгласно последните данни на Министерството на здравеопазването.

Общото инфектираните с COVID-19 в Турция в този момент надвишават 4,71 милиона , до момента в който броят на умрелите в цялата страна се е нараснал с 346 през последния ден и е достигнал 39 057.

45 592 пациенти са спечелили борбата против вируса , като общият брой на оздравелите е над 4,16 милиона.

Към днешна дата в Турци я са направени над 46,43 милиона теста за ковид, като от понеделник са направени още 282 192 . Последните данни демонстрират, че броят на пациентите с COVID-19 в сериозно положение е понижен до 3549.

Досега Турция е сложила близо 21,9 милиона дози ваксини против ковид от началото на националната имунизационна акция на 14 януари. Над 13,44 милиона души са получили първите си дози ваксина, до момента в който съвсем 8,45 милиона души са приключили двудозов курс на ваксина, съгласно данните на Министерството на здравеопазването.
 Турция разгласи цялостен локдаун от четвъртък
Турция разгласи цялостен локдаун от четвъртък

Ердоган: Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди дневно

Припомняме, че За три седмици от четвъртък е в действие възбрана за излизане на открито. Мерките бяха наложени, откакто частичният локдаун и вечерният час не доведоха до претенции спад на заразяването . С над 35 хиляди нови случая на ден, Турция е на едно от първите места в света. Търговските вериги ще работят с лимитирано работно време. Затварят се всички работни места, като се изключи някои производства.

Всички възпитаници минават на отдалечено образование. Спират работа заведенията за хранене, заведенията за бързо хранене и кафенетата. Междуградските транспорти ще се реализират единствено със особено позволение.
 Над 40 000 новозаразени в Турция за денонощие
Над 40 000 новозаразени в Турция за денонощие

Общият брой на инфектираните в Турция е над 4,5 милиона

" Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди дневно. Ако не го създадем, откакто Европа навлиза в интервал на облекчение на рестриктивните мерки, ще понесем съществени последици. Както за туризма, по този начин и за търговията и образованието. Пълният локдаун стартира в четвъртък, тъкмо в 19 часа. Ще продължи до 5 сутринта на 17-и май ", съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР