Турция разчита да получи резултатите от проучването за нефт и

...
Турция разчита да получи резултатите от проучването за нефт и
Коментари Харесай

Турция разчита да получи резултати от проучването за нефт и газ в Черно море до средата на 2019 г.


Турция разчита да получи резултатите от изследването за петрол и газ в Черно море доникъде на 2019 година Това оповестява азербайджанската организация Trend, базирайки се на министерство на енергетиката и естествените запаси на Турция.

В информацията се отбелязва, че задачата на турската страна е понижаване на зависимостта на страната от вноса на въглеводороди. „ С цел понижаване на вноса на петрол и газ се организират дейни действия по изследване на въглеводородните запаси “, се споделя в цитираното прессъобщение.

В него се отбелязва също по този начин, че за изследването за петрол и газ през ноември предходната година в Черно море е бил пуснат на вода нов сеизмично изследователски транспортен съд „ Фатих “.

Отбелязваме, че през април 2014 година в Турция влезе в действие закон, разрешаващ осъществяване на изследвания за петрол и горски местности и националните паркове, напомня изданието.

Според доклада на министерство на енергетиката, от 2014 година в границите на дейностите по изследване на нови нефтогазови залежи в Турция са били направени сондажи в 56 кладенеца, от които 54 са на сушата, а две в морето.

Според данните за 2017 година в Турция са били извършени 1863 проучвателни действия в търсене на нови нефтогазови залежи.
Напомняме, че Турция възнамерява също по този начин основаването на нова компания за изследване за петрол и газ в чужбина, която съгласно упованията ще работи в страните от Централна Азия и Африка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР