Турция призова ЕС, в частност Гърция, да бъдат прекратени нехуманните

...
Турция призова ЕС, в частност Гърция, да бъдат прекратени нехуманните
Коментари Харесай

Турция призова ЕС да спре нехуманните практики спрямо мигранти

Турция прикани Европейски Съюз, в частност Гърция, да бъдат прекъснати нечовешките практики по отношение на мигранти, съобщи в. " Дейли Сабах ".

Командването на турската брегова защита заяви през днешния ден, че от 2020 година до момента са били избавени 33 964 незаконни мигранти при общо 1295 случая, в които екипи на гръцката брегова защита са ги изтласкали от гръцката граница.

Турската брегова защита насочи апел към Гърция и Европейски Съюз да работят в сходство с интернационалното право и да съблюдават човешките права.

Работим по 24 часа седем дни в седмицата, с цел да оказваме помощ на незаконните мигранти и най-много, с цел да не умират хора, уточни Хасан Бас, чиновник на турската брегова защита.

В отчет на Службата на турския омбудсман се споделя, че в 98 % от случаите, в които гръцката брегова защита е изтласкала мигранти, хората са били измъчвани или са се сблъскали с доста неприятно отношение. В документа се показва, че 88 % от мигрантите, стигнали до гръцката граница, са били бити.

Съобщава се за доста случаи на обири, както и за други похищения, в това число полово принуждение. Много от мигрантите са били принуждавани да се събличат и са оставяни без облекла, написа в отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР