Турция повиши много рязко цените на електроенергията и на природния

...
Турция повиши много рязко цените на електроенергията и на природния
Коментари Харесай

Турция вдигна драматично цените на тока и природния газ за домакинствата

Турция увеличи доста внезапно цените на електрическата енергия и на природния газ за семействата, като се базира на скока на международните цени на силата.

Повишаването на цените на електрическата енергия е сред 52% и 130% за семействата, прави оценка турският вестник Haberturk, откакто страната мина към постепенна система за тарифиране на тока.

Съгласно новата система от 1-ви януари 2022 година семействата ще заплащат 1,37 турски лири (около 0,09 щатски долара) на киловатчас за електрическа енергия до 150 киловатчаса на месец и 2,06 лири (0,14 долара) на киловатчас за ползване, надвишаващо тази граница, разгласи турският енергиен регулатор.

Турската държавна газова компания Botas пък увеличи от началото на 2022 година цените на природния газ с 25% за семействата, с 15% за електроцентралите и с 50% за предприятията, съгласно изказване на уеб страницата на компанията.

Тези ходове могат в допълнение да подтикват турската инфлация, която набъбна през декември с цели 36 на 100 на годишна база.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР