Турция подкрепи своите съюзници, преди всичко Полша, по време на

...
Турция подкрепи своите съюзници, преди всичко Полша, по време на
Коментари Харесай

Турция подкрепя Полша за мигрантската криза в Беларус

Турция поддържа своите съдружници, на първо място Полша, по време на мигрантската рецесия с Беларус, сподели турският външен министър във вторник.

„ Като страна, която е приела повече от 5 милиона бежанци, Турция най-добре схваща компликациите, на които нашият съдружник Полша и други страни са очевидци “, сподели Мевлют Чавушоглу в Будапеща на шестата среща сред външните министри на Турция и Вишеградската група на четири централноевропейски страни.

Той сподели, че обстановката на Балканите е „ притеснителна “, защото стабилността и просперитетът в района са жизненоважни както за Турция, по този начин и за Европейския съюз.

Чавушоглу сподели, че Вишеградската група и Европейски Съюз би трябвало да работят дружно за превъзмогване на рецесията, като прикани за продължение на договарянията сред всички страни.

От август страните от Европейски Съюз, граничещи с Беларус – Литва, Латвия и Полша – оповестяват за трагично възходящ брой противозаконни мигранти от Ирак, Афганистан и Сирия, пресичащи границите им.

Европейски Съюз упреква белоруския президент Александър Лукашенко за организирането на продължаваща рецесия, която в своя пик предишния месец докара до блокиране на хиляди търсещи леговище по източните граници на Европейски Съюз.

Чавушоглу сподели, че Турция работи в тясно съдействие с страните от Вишеградската група Полша, Унгария, Словакия и Чехия за битка с противозаконната миграция.

„ Ние ще приемем унгарските сили за сигурност в Турция, до момента в който турската полиция ще бъде ситуирана в района, с цел да ускори съдействието в битката против противозаконната миграция и интернационалните мрежи за проведена престъпност “, сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР