Турция планира да изпрати над хиляда войници в северозападна Сирия,

...
Турция планира да изпрати над хиляда войници в северозападна Сирия,
Коментари Харесай

Турция изпраща още войски в Сирия преди срещата Ердоган-Путин

Турция възнамерява да изпрати над хиляда бойци в северозападна Сирия, за укрепване на контрола над реда в провинция Идлиб. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на анонимни турски представители.

Така Анкара има намерение да ограничи потока от сирийски бежанци, който съгласно някои информации се е нараснал през последните месеци. Изданието отбелязва, че подкрепленията ще заминат за Идлиб малко преди срещата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с водачите на Русия и Иран Владимир Путин и Ибрахим Раиси, която ще се организира на 29 септември в Москва.

Според източници, по време на срещата с Раиси и Путин, турският президент Ердоган счита да повдигне въпроса за ескалацията в Идлиб. Напоследък офанзивите на сирийски войски и съветски бойни самолети зачестиха в провинцията. Висши служители означават, че увеличението на турския контингент в Сирия ще помогне за попречване на по -нататъшни офанзиви против позициите на бунтовниците от Идлиб от страна на военните сили на Дамаск.

Турция изненадващо отхвърли да признае изборите за Държавната дума на Русия, които се организираха от 17 до 19 септември в Крим. Турското външно министерство изрази поддръжка за териториалната целокупност на Украйна и отхвърли да признае " анексирането " на полуострова. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков изрази официано безапелационното противоречие на Кремъл с позицията на Анкара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР