Турция отказа да приеме съболезнованията, изразени от Съединените щати по

...
Турция отказа да приеме съболезнованията, изразени от Съединените щати по
Коментари Харесай

Скандал! Турция отказва да приеме съболезнованията на САЩ за атентата

Турция отхвърли да одобри съболезнованията, изразени от Съединените щати във връзка на вчерашния атентат в Истанбул, при който починаха шестима души, а над 80 бяха ранени, съобщи турската частна телевизия НТВ.

" Не одобряваме, отхвърляме изказаните съболезнования от американското посолство ", съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

В обвинявания към Съединени американски щати, публикувани от други турски медии, министърът оприличи съболезнователното обръщение на дейностите на " палач, който пръв отива на мястото на престъплението ".

Турция упреква Съединени американски щати за поддръжката им за Силите за отбрана на народа (СЗН), кюрдска милиция в Сирия, която съгласно Анкара е сирийското отклонение на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

" Дипломатическата задача на Съединени американски щати в Турция е надълбоко натъжена от детонацията в Истанбул този следобяд. Изказваме откровените си съболезнования на фамилиите на починалите и пожелаваме бързо възобновяване на ранените ", се показва в съболезнователното обръщение на посолството на Съединени американски щати в Анкара, оповестено през вчерашния ден и представено от телевизия Халк.

Mинистър Сойлу, който показа с обществеността най-новите сведения по отношение на атентата, сподели още, че извършителката е щяла да бъде отведена в Гърция, в случай че не е била хваната от турските управляващи.

Операциите (по случая) не престават, добави Сойлу.

Министърът уточни, че при техническото подслушване след нападението терористичната организация е издала указания терористката да бъде убита.

" Те имаха проект да убият терористката и да ни попречат да разкрием цялата мрежа. Но нашите сили за сигурност не разрешиха въпросът да бъде затулен ", сподели той, добавяйки, че е арестувано и лицето, натоварено със задачата да я ликвидира.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР