Турция очаква Русия да убеди либийския генерал Халифа Хафтар да

...
Турция очаква Русия да убеди либийския генерал Халифа Хафтар да
Коментари Харесай

Турция иска Русия да накара Хафтар да спре офанзивата в Либия

Турция чака Русия да убеди либийския военачалник Халифа Хафтар да приключи офанзивата си в страната, сподели турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската осведомителна организация.
" Очакването на Турция от нейните съветски другари е да убедят военачалник Халифа Хафтар за преустановяване на огъня в Либия въз основа на контрактуваното от турския и съветския президенти ", съобщи Чавушоглу на взаимна конференция с ганайския си сътрудник Шърли Айоркор Бочуей в Истанбул.
В сряда президентът Реджеп Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин приканиха за преустановяване на огъня в Либия до 12 януари след среща в Истанбул. Признатото от Организация на обединените нации държавно управление за национално единодушие в Триполи приветства апела за преустановяване на огъня, само че Хафтар го отхвърли.
Що се отнася до политическо решение, Турция няма проблем с разговора с никого, в това число с Хафтар, сподели Чавушоглу, само че първо Хафтар ще би трябвало да се придържа към прекратяването на огъня.
На 4 април Хафтар стартира атака за завладяването на столицата Триполи. Според Организация на обединените нации над 1000 души са били убити от началото на интервенцията, а над 5000 са ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР