Турция очаква общо 33-ма души, заподозрени за тероризъм, да бъдат

...
Турция очаква общо 33-ма души, заподозрени за тероризъм, да бъдат
Коментари Харесай

Какви конкретни действия очаква Турция от Финландия и Швеция?

Турция чака общо 33-ма души, обвинени за тероризъм, да бъдат екстрадирани от Финландия и Швеция, заяви турският министър на правораздаването Бекир Боздаг, представен от турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Турция подвигна нощес след четиристранна среща в Мадрид с присъединяване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг възраженията си против присъединението на двете скандинавски страни към НАТО, откакто те се ангажираха да оказват цялостно съдействие на Турция в битката с тероризма, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция по-специално чака от Финландия да екстрадира шестима членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) и шестима членове на ФЕТО (организацията на Фетхуллах Гюлен, упреквана от Анкара за опита за прелом през 2016 г.). В Швеция има 10 гюленисти и 11 членове на ПКК, които Анкара желае да бъдат екстрадирани в Турция, излиза наяве от изявлението на Боздаг.

Министърът уточни, че след вчерашния меморандум с Швеция и Финландия турската страна ще написа на двете страни и ще им подсети настояванията си за екстрадицията на обвинените.

Турция се противопоставяше до нощес на кандидатурите на двете страни за присъединението им към НАТО с претекст, че обезпечават леговище на терористи и ползват оръжейно ембарго по отношение на Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР