Турция очаква инвестиции в размер на 40 млрд. долара от

...
Турция очаква инвестиции в размер на 40 млрд. долара от
Коментари Харесай

Турция очаква инвестиции в размер на 40 млрд. долара от ОАЕ

Турция чака вложения в размер на 40 милиарда $ от Обединените арабски емирства (ОАЕ) след подписването на рамково съглашение, написа през днешния ден турският в. „ Йени шафак “.

Очаква се рамковото съглашение да бъде подписано по време на посещаване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в ОАЕ в средата на юли, прецизира проправителственото издание.

Рамковото съглашение планува съдействие в областта на възобновимите енергийни източници, превоза, отбранителната индустрия и други Документът ще разреши на страните да стартират да възнамеряват капиталови планове в тези сфери и да договарят размера на вложенията.

Очаква се Ердоган да дойде в ОАЕ след присъединяване си в срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли. Турският министър на финансите Мехмет Шимшек съобщи в понеделник, че огромна делегация от ОАЕ ще дойде в Турция идната седмица. Заедно с турските си сътрудници представителите на ОАЕ ще би трябвало да завършват документите за сключване и да изработят проект за визитата на Ердоган.

Планира се след ОАЕ турският президент да посети и Саудитска Арабия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР