Турция обмисля възможността за покупка на руски изтребители Су-35, съобщават

...
Турция обмисля възможността за покупка на руски изтребители Су-35, съобщават
Коментари Харесай

Турция обмисля покупката на руски изтребители Су-35

Турция обмисля опцията за покупка на съветски изтребители Су-35, оповестяват локалният вестник " Йени шафак ".

Медията показва, че съветските самолети може да са алтернативата, която Анкара търси на американските изтребители Ф-35. В момента представители на ръководството на военната индустрия на републиката и Военновъздушни сили на Турция преглеждат предлагането на съветската корпорация " Рособоронекспорт ", като се изследват техническите характерности на изтребителя Су-35.

Ако самолетът бъде оценен позитивно от Анкара, представители на военните министерства на двете страни ще пристъпят към публични контакти за допустима покупка на Су-35 от Турция, оповестява още медията.

Припомняме, в средата на юли шефът на " Ростех " (в която влиза " Рособоронекспорт " ) Сергей Чемезов разгласи, че Русия е подготвена да продаде на Турция изтребители Су-35 при интерес.

Дни по-рано пък Съединени американски щати съобщи, че решението на Турция да купи съветските зенитно-ракетни системи С-400 прави невероятно по-нататъшното присъединяване в програмата за основаване на американски изтребители бомбардировачи от пето потомство Ф-35. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР