Турция няма да може да ратифицира кандидатурата на Швеция за

...
Турция няма да може да ратифицира кандидатурата на Швеция за
Коментари Харесай

Турция няма да ратифицира членството на Швеция в НАТО преди октомври

Турция няма да може да ратифицира кандидатурата на Швеция за НАТО най-малко до октомври. Това заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган, а повода е, че Народното събрание не заседава до тогава, поради двумесечна парламентарна почивка. Турският президент изясни, че шведските управляващи ще им дават пътна карта, която ще показват на Великото национално заседание на Турция. Искаме този развой да завърши допустимо най-скоро, добави той.
Швеция ще ни даде пътна карта за битка с всички терористични организации, която е планувана в тристранния меморандум. Освен това Швеция ще поддържа интензивно процеса на участие на страната ни в Евросъюза. Както и за актуализиране на съглашението за митнически съюз, което е от решаващо значение за нашата стопанска система, и за либерализиране на визовия режим.
Реджеп Ердоган, президент на Турция

Ердоган акцентира, че Турция постоянно е подкрепяла политиката на отворени порти на НАТО.След тристранна среща във Вилнюс тази седмица сред Ердоган, шведския министър председател Улф Кристершон и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг стана ясно, че Турция се е съгласила да внесе кандидатурата на Швеция за участие в НАТО за ратификация в турския парламент допустимо най-скоро.САЩ взеха решение да продадат изтребители F-16 на Турция, часове след анулацията на ветото върху присъединението на Швеция към НАТО. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР