Турция много ясно и категорично още в първия момент подкрепи

...
Турция много ясно и категорично още в първия момент подкрепи
Коментари Харесай

Турция подкрепи ударите в Сирия

Турция доста ясно и изрично още в първия миг поддържа въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даже приветства интервенцията. " Смятаме за оправдана и вярна взаимната интервенция. Не е допустимо да бъдат оставени без отговор химическите офанзиви, осъществени от режима на Башар Асад. Съвместната интервенция е значимо обръщение към сирийския президент ", съобщи турският държавен глава.

На фона на нападките напоследък от страна на Анкара към администрацията на Тръмп по отношение на Сирия и близостта на Ердоган с съветския президент Владимир Путин, изказването му може и да е прозвучало изненадващо.
Турция е една от първите страни, които още в самото начало на спора в Сирия се разгласи уверено против режима на Башар Асад. Още от началото на войната Анкара настояваше за неговото премахване. Неведнъж е призовавала интернационалната общественост да се намеси по-категорично за свалянето на Башар Ал Асад от власт.

" Ударите от предишното денонощие в Сирия са ориентирани непосредствено против Башар ал Асад ", акцентира турският външен министър Мевлют Чавушоглу, " а не против народа ".

Анкара е била известена авансово за въздушните удари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР