Най-малко трима души са в списъка на загиналите при силното

...
Най-малко трима души са в списъка на загиналите при силното
Коментари Харесай

Жертви след 6,1 по Рихтер в Япония

Най-малко трима души са в листата на починалите при мощното земетресение, което стана в понеделник в югозападната част на основния японски остров Хоншу. Загиналите са 9-годишно момиче и двама възрастни на по 80 години. Срутени стени станаха причина за гибелта на момичето и единият възрастен. Върху другия паднали мебели, заяви Ен Ейч Кей.

Магнитудът на труса бе поправен нагоре до 6,1. Магнитудът на труса бе поправен нагоре до 6,1. / БГНЕС В разнообразни региони на югозападната част на остров Хоншу бяха ранени над 40 души. Около 20 са били блокирани в асансьори, спрели заради стихийното злополучие. Спрени са над 60 високоскоростни влака на най-оживената в Япония железопътна линия от Токио до Осака. Парализирано е придвижването и по други железопътни трасета, както и на доста сектори по автомагистралите. Около 100 хиляди клиенти са без газ. В град Такацуки се скъса тръбопровод и заля улиците. Временно спря да работи и главния цех за сглобяване на компанията " Хонда " (Honda Motor) в префектура Мие и Мицубиши ( " Хонда " ) в префектуре Миэ и Мицубиши (Mitsubishi Motors) в префектури Киото и Шига. В най-пострадалата префектура Осака централното електрозахранване бе възобновено. След инспекция на пистите започнаха още веднъж да работя всички летища в района на бедствието. Няма вреди в нуклеарните електроцентрали.

Сеизмолозите коригираха данните за земетресението. Според конкретизираната информация магнитудът му е 6,1, а не 5,9, както се съобщаваше по-рано или даже 5,3, съгласно Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Огнището е на 13 км дълбочина в северната част на префектура Осака. Правителството в Токио сътвори спешен щаб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР