Турция има желание да подобри връзките си с влиятелни европейски

...
Турция има желание да подобри връзките си с влиятелни европейски
Коментари Харесай

Турция иска да подобри отношенията си с Европа

Турция има предпочитание да усъвършенства връзките си с авторитетни европейски страни като Германия и Нидерландия, а след месеци напрежение може да се установи, че е налице стопляне в връзките на Анкара с тях. Това съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, представен от вестник Hurriyet, съобщи Фокус.

„ Винаги споделям това - длъжни сме да понижим броя на враговете си и да увеличим броя на приятелите си. Нямаме проблеми с Германия, Нидерландия или Белгия. Напротив, тези, които са в държавните управления на изброените страни, са моите остарели другари ", акцентира Ердоган пред публицисти на борда на самолета, с който пътува от Чад към Тунис.

„ Имахме проблеми, само че нашите последни срещи минаха доста добре. Поисках поддръжката им за Ерусалим; ние всички сме на една и съща позиция. Позвъних на [германския президент Франк-Валтер] Щайнмайер да му благодаря. [Нидерландският министър председател Марк] Рюте изпрати някои сигнали, с цел да усъвършенства връзките ни с нас. Те са приемливи. Разбира се, ние се надяваме да имаме положителни връзки с Европейски Съюз и страните от Общността ", акцентира Ердоган.

Отношенията сред Турция и Германия, от една страна, и сред Турция и Нидерландия се утежниха съществено при започване на 2017 година, откакто политици на Анкара не бяха позволени на територията на двете страни, с цел да вземат участие в акция за противоречивия референдум за конституционни промени в страната, напомнят от редакцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР