Турция и Русия трябва да изтеглят без отлагане своите наемници

...
Турция и Русия трябва да изтеглят без отлагане своите наемници
Коментари Харесай

Макрон: Турция и Русия трябва да изтеглят незабавно своите наемници в Либия

Турция и Русия би трябвало да изтеглят без отсрочване своите наемници в Либия, чието наличие там заплашва стабилността и сигурността на страната и на целия район. Това съобщи френският президент след интернационалната конференция, отдадена на Либия, която се организира в Париж, предадоха международните организации.

" Първа стъпка бе направена фактически след оповестяването през вчерашния ден на изтеглянето на 300 наемници ", разясни Макрон. Тези наемници, за които бе обявено през вчерашния ден, са били в лагера на мощния човек на либийския изток Халифа Хафтар, напомни президентът. " Но това е единствено началото. Турция, Русия би трябвало също да изтеглят без отсрочване своите наемници и своите военни сили, чието наличие заплашва стабилността и сигурността на страната и на целия район ", сподели Макрон.
 Либийският парламент отсрочи парламентарните избори с един месец Либийският парламент отсрочи парламентарните избори с един месец
Камарата на представителите на Либия промени датата на парламентарните избори през днешния ден. Съветникът на ръководителя на Народното събрание Фати ал-Ма...

Конференция поддържа либийския проект за евакуиране на непознатите сили и на наемниците. Няколко хиляди съветски наемници от частната група Вагнер, както и сирийски протурски наемници, а също и чадски и судански наемници се намират към момента в Либия, съгласно Елисейския замък. Но Турция демонстрира, че не бърза толкоз доста да стартира евакуиране на силите си. Кремъл пък отхвърля да е пращал каквито и да е военни или наемници в Либия, както и всякаква връзка с групата Вагнер.

" Има известени запаси от турска страна. Хубаво нещо е да забележим това първо евакуиране, това би трябвало да послужи за образец. Нещата потръгнаха ", съобщи пък през днешния ден Ангела Меркел. След конференцията министър председателят на Италия Марио Драги сподели, че противопоставящите се либийски фракции би трябвало да реализират единодушие по нов избирателен закон допустимо най-скоро, с цел да може да се проведат националните избори, както е планувано на 24 декември, съобщи Ройтерс. " Либийците желаят да гласоподават. Но би трябвало да има избирателен закон, което е фундаментално за провеждането на избори ", съобщи Драги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР