Турция и Катар продължават да работят заедно, за да поемат

...
Турция и Катар продължават да работят заедно, за да поемат
Коментари Харесай

Продължават преговорите за управление на ключово летище

Турция и Катар не престават да работят дружно, с цел да поемат ръководството на летището в Кабул. " Продължаваме да си сътрудничим с Катар по този въпрос. Турция и Катар са показали частни компании, които са показали своите оферти на талибаните. Последните също показаха своите оферти, които се проучват ", сподели турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

" Ако тези оферти съответстват с позицията на Турция и Катар, тогава Анкара и Доха са подготвени да поемат съответната роля. В противоположен случай талибаните ще обсъдят този въпрос с други страни “, добави той.

По-рано Министерството на превоза и гражданската авиация на краткотрайното талибанско държавно управление съобщи, че до момента „ не е постигнало съглашение с никоя компания за ръководство на летището в Кабул “. Според формалния представител на ведомството Имамудин Ахмади техническите съвещания с турската и катарската делегации ще продължат, до момента в който „ реализира съглашение, като се вземат поради националните ползи на Афганистан “.

ОАЕ и краткотрайното талибанско държавно управление водят договаряния за приемане на правото на Емирствата да ръководят летището в афганистанската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР