Турция е заловила в Сирия не само по-голямата сестра на

...
Турция е заловила в Сирия не само по-голямата сестра на
Коментари Харесай

Турция залови и съпругата и зетя на Ал Багдади

Турция е заловила в Сирия освен по-голямата сестра на убития водач на "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, само че и неговата брачна половинка и шурей му, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турската частна телевизия НТВ.
След като "Багдади се самоуби в тунел, Америка стартира доста дейна медийна акция ", уточни Ердоган.
"Ние пък заловихме брачната половинка му, само че без да подвигаме непотребен звук, това е първият път, в който го разгласявам ", сподели той на гала в Анкара във връзка 70-ата годишнина от основаването на богословския факултет на Анкарския университет.
"По същия метод заловихме сестра му, шурей му и от горната страна на това ги заловихме в Сирия. На този стадий продължаваме дейностите си най-решително ", сподели още той.
По-рано през днешния ден ръководителят на Дирекцията по връзки в турското президентство Фахреттин Алтун удостовери информацията за задържането в Сирия на една от сестрите на Абу Бакр ал Багдади.
"Арестът на сестрата на Ал Багдади се явява още един образец за триумфа на нашите антитерористични интервенции ", разяснява Алтун в туитър. Той добави, че Анкара продължава да се бори против тероризма "без оглед на идеологията и произхода му ".
Високопоставен турски представител съобщи, че 65-годишната Расмия Ауад, огромната сестра на убития неотдавна водач на "Ислямска страна ", е била хваната при акция на турски военни. По думите на източника тя е била арестувана във фургон, където живеела със фамилията си край град Азаз. Районът понастоящем се управлява от Турция.
Багдади бе погубен през октомври при акция на силите на Съединени американски щати в прилежащата провинция Идлиб, припомниха организациите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР