Турция е важен партньор на Запада, затова трябва да подхождаме

...
Турция е важен партньор на Запада, затова трябва да подхождаме
Коментари Харесай

Меркел: Турция е важен партньор на Запада и разногласията трябва да се разрешават старателно

Турция е значим сътрудник на Запада, по тази причина би трябвало да подхождаме усърдно към разрешаването на различията и построяването на връзките с нея, съобщи немският канцлер през днешния ден в Бундестага по време на диспути по федерабния бюджет за 2021 година, съобщи ТАСС.

Турция е наш сътрудник в НАТО, тя прави голяма работа за настаняването на бежанците, сподели тя. Трябва усърдно да преценим по какъв начин да изградим още веднъж връзките с Турция за разрешаване на различията. Отношенията с Турция са многостранни, означи Меркeл.

Канцлерът заяви, че тематиката, както и обстановката в Източното Средиземноморие, ще бъде разисквана на идната двудневна среща на високо ниво на Европейски Съюз.

По-рано този месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган и канцлерът Меркел организираха видеоконферентен диалог, по време на който разискаха обстановката в Източното Средиземноморие. Ердоган декларирал пред Меркел, че поддръжката, давана от някои страни за гръцката "егоистична и несправедлива позиция " в Източното Средиземноморие, е неприемлива. Турският президент приветствал приноса на за разрешаване на обстановката в района.

Напрежението сред Гърция и Турция набъбна доста през последните седмици поради разногласията им за правата за изследване и употреба на хипотетичните естествени благосъстояния, в частност природен газ, в забележителна част от източния дял на Средиземно море, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР