Турция е в най-тежката степен на бедствие заради опустошителното земетресение

...
Турция е в най-тежката степен на бедствие заради опустошителното земетресение
Коментари Харесай

Посланик Айлин Секизкьок: Турция преживя чудовищно бедствие, но е силна държава

Турция е в най-тежката степен на злополучие поради опустошителното земетресение - 4-та, разясни турският дипломат у нас Айлин Секизкьок. Беше доста сложна нощ, студена нощ, сбито изясни миналите тежки часове на мрачно дипломатът.

" Турция претърпява небивало злополучие на територията на републиката. Имаме голямо злополучие. 10 области са наранени. До момента имаме 3500 жители, които са открити мъртви. Над 15 хиляди са ранените. Благодаря на България за откровената поддръжка.

Президентът ми се обади в 6 сутринта, с цел да ми каже, че се приготвят екипи. България беше една от първите страни, която се притече на помощ. Горда съм, че съм дипломат в такава страна, която толкоз обича Турция. Искрено благодаря от името на народа на Турция. " Това съобщи посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Имаме потребност от издирвателни и избавителни екипи. От другите страни също започнаха да идват. Нобходима е институционална поддръжка сега. 350 км е дължината на разломните линии, 30 хиляди кв.м е засегнатото пространство. Имаше два мощни труса - първо 7,4, а по-късно 7,6. "

" Продължава разчистването на отломките. Беше сложна нощ. Ние мислим, че може да намерим още оживели. Има потърпевши жители и на други страни. Ангел Чолаков сега е в региона на бедствието. За момента имаме над 200 вторични труса с магнитуд до 6. Ние като балкански страни би трябвало да живеем с действителността на земетресенията ", добави тя.

Дипломатът призна, че страната има потребност от избавителни екипи и 40 страни към този момент са изпратили такива на тяхна територия. Анкара е изготвила описи за помощта, от която се нуждаят.

Секизкьок изясни, че към този момент избавените хора имат потребност от медицински и всевъзможни неотложни потребности. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР